« نگاه کردن از دریچه چشم دیگران ! | چگونه بنویسیم؟(2) » |
3) ماهرانه بنويسيم.
داشتن مهارت در هر كاري بسته به شناخت نقاط قوت و ضعف در آن كار است. يا به بياني ديگر دانستن اينكه براي پيشرفت در اين موضوع چه كارهايي را انجام دهيم و چه كارهايي را انجام ندهيم. يا اينكه در كاري كه انجام مي دهيم چه فعاليت هايي ما را از هدف دور مي سازد و چه روش هايي ما را به اهداف نزديك مي نمايد. نوشتن در فضاي مجازي و كوثر بلاگ نيز از اين قاعده مستثني نيست. به نكات زير توجه نماييم.
*مهارت هاي استفاده از ابزار و ايجاد ظاهر مناسب در محتوا
اينكه به فرمت متن دقت نمي شود، تيتر و نكات اصلي فرمت يكسان دارند، رنگ ها زننده اند و تصاويربزرگتر يا كوچكتر از حد معمولند، تصاوير بيش از حد نياز و صرفا براي تزيين است، غلط هاي زياد نوشتاري، متناسب نبودن انتخاب قالب و محتوا، انتخاب فونت و سايزنامناسب، استفاده از كدهاي اچ تي ام ال در حد افراطي، صوت بدون امكان انتخاب در پخش يا عدم آن براي مخاطب و …. همه از عدم مهارت در نوشتن ودر نظر نگرفتن مخاطب است.
* مهارت در نوشتن محتوا
آموزش مهارت در نوشتن، دقت به كيفيت ، محتواي مستند و متناسب با روز از مهارت هاي نويسنده در ارائه محتواست. و بالعكس تمركز افراطي بر رقابت ، عدم خلاقيت و ارائه محتوا با روش هاي تكراري، ارائه محتواي ديگران و … ازآسيب هاي جدي در توليد محتواست.
فراموش نكنيم هر آنچه به جاي جذب، مخاطب را طرد مي كند نوعي عدم مهارت است. به احاديث زير دقت كنيم
امام صادق عليه السلام مي فرمايند: اي فضيل! به راستي كه روايات ما دل ها را زنده مي كند(خصال شيخ صدوق/ ترجمه رحمتي شهرضا/ ص 37).
و امام علي عليه السلام:در قرآن بهار دل ها و چشمه هاي دانش است و دل را جز آن جلايي نيست(نهج البلاغه/ خطبه 176)
دين از زندگي جدا نيست، دين برنامه و راه و روش زندگي مبتني بر فطرت است. دين گريزي واژه قابل تاملي است و نقش مذهبي ها و مدعيان دينداري در ايجاد اين واژه تامل برانگيزتر است. پس ماهرانه بنويسيم!
نويسنده مطلب: كاربر طلبه نوشت
سلام
ممنون، مطلب آموزنده ای بود.
موفق باشید
پاسخ:
سلام و احترام
متشکریم
موفق و موید باشید
فرم در حال بارگذاری ...